Гъмбо с дива патица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 диви патици
2 стръка целина
1 малка глава лук, нарязан на филийки
2 малки моркова, нарязани на кубчета
1 с.л. сол
4 л вода
1 1/4 ч зеленчуково олио
1 ч брашно
2 ч лук, нарязан
2 ч целина, нарязана
1/2 ч.л. черен пипер
1/4 ч.л. червен пипер
450 г пушена наденица
24 стриди
1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки
1 ч чушки, нарязани
Сложете патиците в голяма тенджера, заедно с 2 стръка целина, една малка глава лук (нарязана), нарязаните на кубчета моркови, солта и 3 - 4 л вода. Оставете да заври и оставете да къкри в продължение на 3 часа, като от време на време обирате пяната. За да направете гъмбото, пригответе запръжка от брашното и олиото. Добавете чушките, червения и черния пипер, целината и лука. Премахнете патиците от бульона и го редуцирайте до 2 1/2 литра. Прецедете го и изсипете в запръжката. Оставете на слаб огън за 20 минути. Обезкостете месото и го нарежете на малки кубчета, след което ги добавете в гъмбото. Изпечете наденицата на скара, нарежете на филийки и ги добавете в супата. Добавете стридите и зеления лук и оставете да заври. Сервирайте върху ориз със сос Табаско на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ