Гурме бобена чорба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 с.л. магданоз
1 дафинов лист
3/4 ч.л. сушен риган
3/4 ч.л. мащерка
10 ч бульон от свинско или пилешко
1/2 ч масло
1 ч лук, нарязан
4 моркова, нарязани
3 стръка целина, нарязана
2 скилидка чесън, счукан
225 г шунка, нарязана на кубчета
1 консерва (800 г) домати, нарязани
1 с.л. горчица
Сол и черен пипер на вкус
Измийте боба и се накисва за една нощ. В голяма тенджера, смесете боба с магданоза, дафиновия лист, ригана и мащерката. Добавете бульона от свинско или пилешко. Оставете да заври и отстранете появилата се на повърхността пяна. Намалете огъня и оставете да къкри 2 1/2 часа или докато бобът омекне. В тиган, разтопете маслото и запържете леко лука, морковите, целината и чесъна. Добавете сместа при боба и бульона. Накрая добавете шунката, консервата домати, горчицата, солта и черния пипер. Оставете да къкри още малко и след това поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ