Вкусно чили с много пипер
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
7 с.л. масло
2 средно големи скилидки чесън, нарязани фино
4 глави лук, ситно нарязан
1 сладка чушка
1,2 кг телешка кайма
1 с.л. зехтин
680 г телешка плешка, нарязана на ленти
3 с.л. пикантно червено чили, смляно
3 големи домата, нарязани
1 ч.л. захар
1 дафинови листа
4 листа босилек, пресен, нарязан ситно
Сушена мащерка
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют пипер
1/2 ч.л. бахар
2 с.л. наситнени чили чушлета
1 ч.л. соев сос
1/2 ч.л. лют сос
6 прясно нарязани леко люти чушки
1/2 ч червено сухо вино
3/4 ч телешки бульон
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. смлян черен пипер
3 ч сварен боб, отцеден
Разтопете 3 с.л. от маслото в тенджера на умерен огън. Добавете половината от чесъна, половината от лука, както и зелената чушка и варете в продължение на 5 минути. Направете голямо кладенче в центъра на зеленчуците и поставете каймата в центъра. Увеличете огъня и варете, като разбърквате и остъргвате тигана с метална шпатула. Постепенно прибавете околните зеленчуците и варете, докато месото се зачерви равномерно. Прехвърлете сместа в голям съд за печене. Междувременно, загрейте зехтина и 1 супена лъжица от маслото в тенджера. Задушете телешката плешка, по няколко ленти в даден момент, на силен огън, докато добре покафенеят. Прехвърлете в чиния. Намалете топлината и след това избършете тигана със салфетка. Върнете месото в съда. При разбъркване се добавя смляното чили и се готви три минути на слаб огън. Прехвърлете в съда за печене. Разтопете останалото масло в тиган на умерен огън. Добавете останалия лук и чесън и се готви още 3 минути. При разбъркване се добавят доматите, захарта и дафиновият лист и се вари в продължение на 10 минути. Прехвърлете сместа в съда за печене. Разбъркайте всички останали съставки, с изключение на фасула в съда. Пече се покрито на 150 градуса в продължение на 3 часа. Прибавете боба, разбъркайте и печете още 1/2 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ