Вкусна шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч брашно
1/3 ч какао
1 ч.л. сода за хляб
6 с.л. маргарин, разтопен
1 ч захар
1 ч мляко
1 с.л. бял оцет
1/2 ч.л. ванилов екстракт
Загрейте фурната до 180С. Намажете две кръгли тавички с олио. В купа, смесете брашното, какаото и содата за хляб. В тенджера, разтопете маргарина и добавете захарта. Отстранете от огъня. Добавете млякото, оцета и ванилията в тенджерата и разбъркайте. Добавете сухите съставки и разбийте, докато са добре смесени. Излейте равномерно в тавите. Пече се 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се. Напълнете по средата и глазирайте отгоре с крем. Оставете в хладилника. За крема: В купа, разбийте с миксер един пакет бита сметана, 1/2 чаша студено обезмаслено мляко, 1 супена лъжица какао и 1/2 чаена лъжичка екстракт от ванилия. Разбийте на висока скорост на миксера за около 4 минути или докато се оформят меки връхчета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ