Регистрация

Бяло чили с пилешко

Автор:
marcheva
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
509
Оцени рецептата

За сместа с пилешко:

2 с.л. масло

1 връзка нарязан зелен лук

1 средно голяма жълта пиперка, нарязана на кубчета

10 г чесън, счукан

4 пресни люти чушлета, без семената и ситно нарязани

1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. градински чай

1/2 ч.л. кимион

1 1/2 пилешки гърди без кожа, обезкостени и нарязани на парчета

За сосовете:

3 с.л. масло

1/4 чаша брашно

1/2 ч сметана

2 ч пилешки бульон

1 консерва (480 г) царевица

1 буркан едър салатен боб

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОДПРАВКИ: По желание:

лют червен пипер

бял пипер

1 буркан люти чушлета (310 г)

Настъргано сирене

 

За сместа с пилешко: Разтопете маслото в тиган. Запържете лука, жълтата чушка, чесъна, пресните чушки, джинджифила, солта, градинския чай и кимиона. Добавете пилешкото и варете, до готовност. Не гответе прекалено дълго. Отстранете от огъня и оставете настрана. За соса: Разтопете 3 с.л. масло в същия тиган. Когато забълбука, добавете брашното и разбийте енергично, докато добавяте сметаната. Когато сместа е гладка и гъста, добавете пилешкия бульон. Разбъркайте до гладкост. Добавете царевицата, боба и сместа с пилешкото и оставете да къкри 30 минути. Ако желаете, добавете малко лют червен пипер, бял пипер и 115 г мариновани чушки с малко сок. Сервирайте горещо, гарнирано с настъргано сирене и царевичен хляб.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта