Бяло чили с пилешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За сместа с пилешко:
2 с.л. масло
1 връзка нарязан зелен лук
1 средно голяма жълта пиперка, нарязана на кубчета
10 г чесън, счукан
4 пресни люти чушлета, без семената и ситно нарязани
1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. градински чай
1/2 ч.л. кимион
1 1/2 пилешки гърди без кожа, обезкостени и нарязани на парчета
За сосовете:
3 с.л. масло
1/4 чаша брашно
1/2 ч сметана
2 ч пилешки бульон
1 консерва (480 г) царевица
1 буркан едър салатен боб
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОДПРАВКИ: По желание:
лют червен пипер
бял пипер
1 буркан люти чушлета (310 г)
Настъргано сирене
За сместа с пилешко: Разтопете маслото в тиган. Запържете лука, жълтата чушка, чесъна, пресните чушки, джинджифила, солта, градинския чай и кимиона. Добавете пилешкото и варете, до готовност. Не гответе прекалено дълго. Отстранете от огъня и оставете настрана. За соса: Разтопете 3 с.л. масло в същия тиган. Когато забълбука, добавете брашното и разбийте енергично, докато добавяте сметаната. Когато сместа е гладка и гъста, добавете пилешкия бульон. Разбъркайте до гладкост. Добавете царевицата, боба и сместа с пилешкото и оставете да къкри 30 минути. Ако желаете, добавете малко лют червен пипер, бял пипер и 115 г мариновани чушки с малко сок. Сервирайте горещо, гарнирано с настъргано сирене и царевичен хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ