Бяла шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 белтъка
113 г бял шоколад, нарязан
1 ч масло
2 ч захар
4 жълтъка
1 ч.л. ванилия
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч мътеница
1 ч кокосови стърготини
1/2 ч смлени орехи
За глазурата:
113 г бял шоколад
1/4 ч масло
1 ч.л. ванилия
4 ч пресята пудра захар
3 – 4 с.л. вода
В голяма купа оставете белтъците да престоят на стайна температура в продължение на 30 минути. Междувременно, намажете с масло и леко набрашнете три кръгли тави за печене. Поставете шоколада в малка тенджера на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът започне да се топи. Незабавно отстранете от огъня и се разбърква до гладкост. В голяма купа разбийте маслото и захарта с електрически миксер на средна скорост до пухкав крем. Добавете жълтъците и ванилията; разбийте, до побеляване. Добавете шоколада и разбийте докато се смесят. Смесете с брашното и бакпулвера. Като редувате, добавете брашнената смес и мътеницата, като разбивате на ниска скорост, докато се смесят. Измийте бъркалките. В голяма купа, разбийте белтъците с електрически миксер на висока скорост на сняг. Внимателно обединете белтъците с течното тесто, разбъркайте с кокоса и орехите. Разстелете тестото в подготвените тави. Пече се на 180С за 25 до 30 минути или докато тортата е златиста и отскача обратно при допир. Охладете блатовете в тавите върху решетка за 10 минути и извадете от съда, за да се охладят напълно. Пригответе глазурата и сглобете тортата, като поставите единия блат върху голяма чиния за сервиране; намажете с 3/4 чаша от глазурата. Покрийте с втори блат торта, намажете с 3/4 чаша глазура. Покрийте с останалия блат торта. Добавете 1 супена лъжица топла вода в останалата глазура; изсипете върху тортата и покрийте хубаво. На глазурата: Сложете шоколада в малка тенджера на много слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът започне да се топи. Незабавно отстранете от огъня и разбъркайте до гладкост. Охладете леко. В купа смесете разтопения шоколад, маслото и ванилията. Прибавете пудрата захар и достатъчно вода, така че да се получи консистенция, подходяща за намазване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ