Бяла кокосова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч пресято брашно
3 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сол
1 ч белтъци - около 8
1/2 ч.л. оцет
2 ч захар
1 ч масло, меко
1 ч.л. ванилия
1 ч мляко
Готова бяла глазура
200 г кокосови стърготини
1. Намаслете и постелете с восъчна хартия дъната на две формички за торта; намаслете и хартията. Пресейте брашното, бакпулвера и солта върху парче восъчна хартия. Загрейте фурната до 180С.
2. Разбийте белтъците в купа с електрически миксер на висока скорост на пяна. Прибавете оцета, а след това добавете 1 чаша захар, по 1 супена лъжица наведнъж, докато се образуват меки върхове.
3. Без да измивате бъркалките, разбийте маслото в голяма купа до крем. Смесете с останалата 1 чаша захар и ванилията.
4. Добавете пресетите сухи съставки, като редувате с млякото и разбивате след всяко добавяне, докато тестото е гладко. Внимателно добавете белтъците. Изсипете сместа в тавите.
5. Пече се в предварително загрята фурна за 30 минути или докато отскача при допир в центъра. Охладете в съда върху решетка за 5 минути. Извадете и отлепете восъчната хартия; охладете напълно.
6. Намажете с глазура между слоевете и отгоре и отстрани на тортата. Поръсете обилно с кокос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ