Регистрация

Бургери с черен боб и булгур

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
739
Оцени рецептата

За салцата:

1 малко узряло авокадо, обелено, без костилката и нарязано

1 ч готова салца

За бургерите:

2 ч сварен черен боб, изплакнат и отцеден

2 с.л. булгур

2 с.л. заквасена сметана

2 с.л. нарязан лук

1 с.л. нарязан магданоз

1/2 ч.л. кимион

Лют сос на вкус

Сол

Прясно смлян черен пипер

Фъстъчено олио (за запържване на бургерите)

Резен сирене

Сусамени питки или други питки за бургери

 

На салцата: в купа, внимателно се разбъркват авокадото и салцата, докато са добре смесени. Покрийте и съхранявайте в хладилник до готовност за употреба.

На бургерите: Смесете черния боб, булгура, заквасената сметана, лука, магданоза, кимиона, лютия сос, солта и черния пипер в купата на кухненския робот. Разбийте, докато сместа стане на едра каша, но не и на пюре. Разделете на 4 и оформете 4 кюфтенца. Увийте и оставете в хладилника за 30 минути до 1 час преди готвене. Сгорещете олио в тиган на умерен огън. Изпържете кюфтенцата в горещото олио за около 5 минути от всяка страна или докато покафенеят и станат хрупкави. Сложете резена сирене при бургерите по време на последната минута от готвенето. Сервирайте бургерите със салца и любимите си подправки по желание.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта