Боровинкова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло или маргарин - мек
1/2 ч мазнина за сладкиши
1 1/2 ч захар
4 яйца
1 ч.л. ванилия
1 чаена лъжичка бадемов екстракт
3 ч универсално брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
За пълнежа:
1 супена лъжица универсално брашно
2 супени лъжици царевично нишесте
1 ч.л. тапиока
4 ч пресни или замразени боровинки - разделени
1 ч. л. настъргана лимонова кора
За глазурата:
1 ч пудра захар
2 супени лъжици мляко
1 ч.л. лимонов сок
В купа, разбийте на крем маслото, мазнината и захарта. Прибавете яйцата, едно по едно. Добавете екстрактите. Смесете брашното и бакпулвера, добавете ги в сместа и разбъркайте хубаво. Разпределете две трети от сместа в намазана с масло тава с размери 38x25,5x2,5 см.
На пълнежа: смесете брашното, царевичното нишесте и тапиоката в голяма купа. Добавете 1/2 чаша боровинки, намачкайте с вилица и разбъркайте хубаво. Добавете лимоновата кора и останалите плодове; разтръскайте купата, така че да се покрият. Изсипете равномерно върху тестото в тавата. Сложете останалото тесто с пълни супени лъжици върху пълнежа. Печете на 180°С за 40 минути или до златисто-кафяво. Смесете съставките за глазурата и поръсете торта, докато е още топла.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ