Бобени кюфтета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч едър боб
1 ч нарязан зелен лук
1/4 ч нарязан магданоз
2 с.л. пресен кориандър, нарязан
3 скилидки чесън
1 1/2 ч.л. сол
Прясно смлян черен пипер
1/4 ч.л. люто чили на прах
1/4 ч.л. сода бикарбонат
Сусамови семена (по желание)
Олио за пържене
Сложете боба в тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да кисне в продължение на два дни, като сменяте водата два или три пъти. Отцедете боба и обелете кожата, като стиснете всяко зърно здраво с пръсти. Смелете боба в мелница през фина приставка. Смесете с лука, магданоза, кориандъра, чесъна, солта, пипера и содата. Смелете отново на два пъти и омесете на паста. Оставете да престои 30 минути. С мокри ръце оформете около една супена лъжица от сместа на дебели кюфтета от около 4 см в диаметър. Потопете всяка страна в сусам, ако желаете. Поставете в тава и се оставя при стайна температура за 20 минути. Загрейте олиото до 180C. Изпържете кюфтетата по няколко на веднъж до златисто-кафяво, като обръщате, за да покафенеят равномерно; около 5 мин. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ