Регистрация

Бобени кюфтета

Автор:
Наталия
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
776
Оцени рецептата

2 ч едър боб

1 ч нарязан зелен лук

1/4 ч нарязан магданоз

2 с.л. пресен кориандър, нарязан

3 скилидки чесън

1 1/2 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер

1/4 ч.л. люто чили на прах

1/4 ч.л. сода бикарбонат

Сусамови семена (по желание)

Олио за пържене

 

Сложете боба в тенджера и покрийте със студена вода. Оставете да кисне в продължение на два дни, като сменяте водата два или три пъти. Отцедете боба и обелете кожата, като стиснете всяко зърно здраво с пръсти. Смелете боба в мелница през фина приставка. Смесете с лука, магданоза, кориандъра, чесъна, солта, пипера и содата. Смелете отново на два пъти и омесете на паста. Оставете да престои 30 минути. С мокри ръце оформете около една супена лъжица от сместа на дебели кюфтета от около 4 см в диаметър. Потопете всяка страна в сусам, ако желаете. Поставете в тава и се оставя при стайна температура за 20 минути. Загрейте олиото до 180C. Изпържете кюфтетата по няколко на веднъж до златисто-кафяво, като обръщате, за да покафенеят равномерно; около 5 мин. Отцедете върху хартиени кърпи. Поднесете горещо.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта