Регистрация

Бобена яхния с леща и сушени кайсии

Автор:
любомира
|
Дата:
14 Apr
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

1 1/2 ч сушени кайсии, накиснати в 1/2 ч вода за 1 час

1/2 ч зрял боб, накиснат за през нощта в 5 ч вода

1 ч леща

3 глави нарязан лук

2 с.л. малцов сироп или меласа

 

В голяма тенджера, сложете накиснатите кайсии и водата им да кипнат. Добавете накиснатия и отцеден боб и 1 ч вода. Оставете да заври и варете в продължение на 30 минути.

Добавете лещата, лука и 4 ч вода в тенджерата. Оставете да заври. Намалете котлона и покрийте с капак. Варете до готовност на боба – около два часа. Добавете 2 с.л. малцов сироп. Разбърква се добре. Сервирайте върху кафяв ориз.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта