Регистрация

Бобена чорба с наденица

Автор:
трайкова
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
809
Оцени рецептата

450 г бял боб

8 ч вода

3 ч телешки бульон

1 морков, нарязан

1 стрък целина, нарязана на кубчета

4 ленти бекон, нарязани на кубчета

2 глави лук, нарязан

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. смлян бял пипер

6 наденички, нарязани на филийки

2 с.л. магданоз - нарязан

 

Накиснете боба за една нощ. Сложете го в тенджера, заедно с водата и телешкия бульон и оставете да заври. Варете в продължение на 1 час. Добавете морковите и целината и продължете да готвите 30 минути. В отделен тиган запържете бекона, докато стане прозрачен. Добавете лука и гответе до златисто. Заделете. Пасирайте супата на пюре. Върнете я в тенджерата и добавете сместа с бекон и лук и подправете със сол и черен пипер. Добавете наденицата и сгорещете за около 5 мин. Поръсете с магданоз и поднесете.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта