Бобен пай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч лук, нарязан на кубчета
1/3 ч зелена чушка, нарязана на кубчета
225 г пуешка кайма
225 г консерва черен боб, отцеден
225 г доматен сос
1 пакет подправка за тако
1 ч царевично брашно
2 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
1 яйце - разбито
1/3 ч мляко
2 с.л. растително масло
1 ч консервирана царевица, отцедени
115 г настърган Чедър
Загрейте фурната до 180ºС. Напръскайте тавичка за пай с диаметър 23 см с незалепващ готварски спрей и оставете настрана. Намажете незалепващ тиган с малко олио. Запържете лука и чушката до омекване, около 3 - 5 мин. Добавете пуешкото и гответе, докато вече не е розово, като натрошавате на малки парчета, докато се готви. Добавете боба, доматения сос и тако подправката. Заделете. В средно голяма купа, смесете царевичното брашно, захарта и солта. В отделна купа разбийте заедно яйцата, млякото и олиото. Добавете яйчената смес при сместа с царевично брашно и се комбинират добре. Добавете отцедената царевица. Притиснете сместа с царевично брашно в приготвената тава за пай, така че да се получи равномерен блат. Изсипете бобената смес отгоре. Пече се 20 минути. Поръсете отгоре с настъргания чедър и се пече още 5 минути, или докато сиренето се разтопи. Оставете да престои 5 минути преди да поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ