Регистрация

Боб "Санта Мария"

Автор:
lazova
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
550
Оцени рецептата

450 г розов, червен или шарен боб

1 резен бекон, нарязан на кубчета

1/4 ч нарязана на кубчета шунка

1 малка скилидка чесън, счукан

3/4 ч доматено пюре

1/4 ч консервиран червен чили сос

1 с.л. захар

1 ч.л. семена синап

1 ч.л. сол

1 щипка мононатриев глутамат, по желание

 

Покрийте боба със студена вода и се накисва за една нощ. Отцедете и покрийте с прясна, студена вода и оставете да къкри 2 часа или докато омекне. Междувременно, запържете леко бекона и шунката, докато леко покафенеят. Добавете чесъна и запържете леко за 1 - 2 минути, след това добавете доматеното пюре, чили соса, захарта, горчицата, солта и мононатриевия глутамат. Отцедете по-голямата част от течността на боба смесете със соса. Дръжте на топло до готовност за употреба.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта