Боб с шунка и паста
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 с.л. зехтин
1 глава фино нарязан лук
1 скилидка чесън, нарязан фино
1 морков, нарязан на филийки
1 стрък целина, нарязана
1 стрък праз, нарязан на филийки
120 г шунка, нарязана на кубчета
210 г консервиран боб, изплакнат и отцеден
900 мл пилешки бульон
60 г паста спирали
4 големим домата, обелени и нарязани
2 с.л. фино нарязан пресен риган
Сол и прясно смлян черен пипер
Сгорещете олиото в голям тиган. Добавете лука, чесъна, моркова, целината и праза и внимателно запържете в продължение на 5 минути, като се разбърква от време на време. Добавете шунката и гответе още 5 минути. Добавете боба, бульона и пастата. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути. Добавете доматите и ригана и оставете да къкри леко в продължение на още 5 минути. Поръсете със сол и пипер на вкус. Сервира се много горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ