Регистрация

Боб с лапад

Автор:
Lucy Naydenova
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
595
Оцени рецептата

1 връзка (около 20 средно големи листа) лапад

1 ч пресен маслен боб

1 малка глава лук, нарязан

1 - 2 пресни люти чушки

без семената, нарязани

1/2 ч бяло вино

2 дафинови листа

 

Сложете виното в тенджера под налягане и добавете изплакнатия фасул, дафиновия лист, както и достатъчно вода, така че да покрие всичко. Сложете на умерен огън, без да покривате тенджерата. Оставете да къкри, докато подготвяте лапада: изплакнете всяко листо, отстранете жилавите стъбла и подредете листата едно върху друго; навийте плътно на руло и нарежете напречно. Добавете лука при фасула и варете, докато стане полупрозрачен. Добавете лапада и лютите чушки и се разбърква добре. Сложете капака на тенджерата под налягане и оставете да заври. Гответе под налягане за около 3 минути. Охладете тенджерата под студена вода. Поднесете с оцет.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта