Боб по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 резена бекон, нарязани
2 люти чушлета, почистени от семената и нарязани
2 скилидки чесън, ситно нарязан
1 ч лук, нарязан
1/4 ч бира
1 с.л. оцет
1 червено чили, смляно, на вкус
900 г шарен боб, отцеден, 2 консерви
170 г доматено пюре, 1 консерва
Загрейте фурната до 190 градуса. Запържете бекона в тиган, до хрупкавост, след което прибавете лютите чушлета, чилито, чесъна и лука. Гответе, като разбърквате, докато лукът омекне, след това излейте излишната мазнина. Добавете останалите съставки, заедно с бекона, в ненамаслена тавичка. Печете, непокрито, като се разбърква веднъж, докато бобът се сгорещи и ястието забълбука, около 45 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ