Белгийски чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
----------------------------------- За блата -----------------------------------
2 ч овесени ядки
2/3 ч кафява захар
1/2 ч масло, безсолно (на стайна температура)
---------------------------------- За пълнежа ----------------------------------
310 г крема сирене (на стайна температура)
3 яйца
3/4 ч сирене котидж
1 ч.л. екстракт от ванилия
Загрейте фурната до 180ºС. Смесете съставките за блата с ръце и ги притиснете в разглабяща се форма за торта с диаметър 23 см, като покриете и стените на тавата. Пече се около 10 минути на 180ºС. Оставете да се охлади.
Разбийте (или смесете) съставките за пълнежа, на много висока скорост, в продължение на седем минути. Сместа трябва да бъде много гладка. Поставете пълнежа в печения блат. Пече се за 35-40 минути на 180ºС.
Чийзкейкът е готов, когато пълнежът се е втвърдил, но не трябва да потъмнява отгоре. Оставете да изстине, след което сложете в хладилника.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ