Регистрация

Бананова торта с орехи

Автор:
любомира
|
Дата:
09 Sep
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

За топинга:

1 ч кафява захар

1/4 ч масло

3 с.л. кленов сироп

1/4 ч орехи, нарязани едро

4 големи узрели банана, обелени и нарязани диагонално - на тънки филийки

За блата:

1 ч брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. сол

3/4 ч захар

6 с.л. масло, със стайна температура

1 голямо яйце

1/2 ч.л. ванилия

6 с.л. мляко

подсладена бита сметана - по желание

 

За топинга: Загрейте фурната до 160ºС. Смесете захарта и маслото в тенджера, като разбърквате на слаб огън, докато маслото се разтопи и сместа е хомогенна. Изсипете във формичка за печене на торта. Разпределете сместа хубаво по дъното. Полейте с кленовия сироп. Поръсете ядките равномерно отгоре. Поставете банановите резени в концентрични кръгове върху ядките, така че да се припокриват леко и да покриват дъното.

За блата: Добавете брашното, бакпулвера, канелата и солта в средно голяма купа и смесете. Разбийте захарта и маслото в друга купа на крем. Добавете яйцето и ванилията и разбийте до побеляване. Добавете брашнената смес като редувате с млякото на три пъти. Изсипете сместа върху бананите. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 55 минути.

Прехвърлете върху решетка. Прокарайте нов около стените на съда. Охладете върху решетка за 30 минути. Сложете чиния отгоре и обърнете тортата. Нека престои 3 минути, след това леко повдигнете съда. Сервирайте топло с бита сметана.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта