Регистрация

Балфа с даал

Автор:
marto
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
712
Оцени рецептата

За балфата:

2 ч пълнозърнесто брашно

4 с.л. маргарин или масло

1 ч.л. сол

Вода за омесване

Допълнително масло

За даала:

225 г папуда

5 1/2 ч вода

1 ч.л. куркума на прах

2 ч.л. сол

1 ч.л. захар

2 средно големи глави лук, нарязан

2 зелени люти чушки

2 дафинови листа

2 пръчици канела, от по 5 см

3 с.л. зехтин

2 с.л. кориандър, пресен, нарязан

Хляб за поднасяне

 

Сложете папудата и водата в тенджера на силен огън. Добавете половината от нарязания лук, солта, захарта, зелените люти чушки, дафиновите листа и канелата. Пресейте брашното със солта, втрийте разтопеното масло или маргарин. Замесете гладко тесто. Разделете тестото на 10 парчета и оформете всяко парче на топка. Сложете топките в кипящия даал и намалете огъня. Варете в продължение на 25 минути, след което извадете сварените топки тесто една по една от даала. Сложете ги в намаслена тавичка за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 C или до светло кафяво. Поставете ги в чиния и натиснете всяка една от тях в центъра с палец. Натрошете леко и сложете една или две супени лъжици топено масло във всяка бафла. Загрейте 3 с.л. олио в тиган. Изпържете останалия лук до покафеняване. Налейте сварения даал. Разбъркайте добре. Оставете да заври 2-3 пъти. Свалете от огъня и поръсете с нарязан кориандър. Поднесете бафлите с даал.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта