Балфа с даал
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За балфата:
2 ч пълнозърнесто брашно
4 с.л. маргарин или масло
1 ч.л. сол
Вода за омесване
Допълнително масло
За даала:
225 г папуда
5 1/2 ч вода
1 ч.л. куркума на прах
2 ч.л. сол
1 ч.л. захар
2 средно големи глави лук, нарязан
2 зелени люти чушки
2 дафинови листа
2 пръчици канела, от по 5 см
3 с.л. зехтин
2 с.л. кориандър, пресен, нарязан
Хляб за поднасяне
Сложете папудата и водата в тенджера на силен огън. Добавете половината от нарязания лук, солта, захарта, зелените люти чушки, дафиновите листа и канелата. Пресейте брашното със солта, втрийте разтопеното масло или маргарин. Замесете гладко тесто. Разделете тестото на 10 парчета и оформете всяко парче на топка. Сложете топките в кипящия даал и намалете огъня. Варете в продължение на 25 минути, след което извадете сварените топки тесто една по една от даала. Сложете ги в намаслена тавичка за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 C или до светло кафяво. Поставете ги в чиния и натиснете всяка една от тях в центъра с палец. Натрошете леко и сложете една или две супени лъжици топено масло във всяка бафла. Загрейте 3 с.л. олио в тиган. Изпържете останалия лук до покафеняване. Налейте сварения даал. Разбъркайте добре. Оставете да заври 2-3 пъти. Свалете от огъня и поръсете с нарязан кориандър. Поднесете бафлите с даал.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ