Регистрация

Бадемова торта

Автор:
Надежда
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
462
Оцени рецептата

За тестото:

1 1/2 ч брашно

4 жълтъка

1/2 ч.л. сол

1/2 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

113 г масло

За пълнежа:

113 г масло

1 ч нарязани бадеми

3/4 ч смлени бадеми

2/3 ч захар

3 яйца

1/4 ч картофено нишесте или царевично нишесте

1/2 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

 

За бадемовото тесто: Смесете продуктите на меко тесто. Не разбивайте прекалено дълго. Оставете в хладилника за 30 минути. Разточете тестото по дъното на кръгла тавичка за пай. Набодете с вилица и охладете за 15-20 мин. Загрейте фурната до 190ºС. За плънката: Загрейте 1/3 от маслото в тиган, добавете нарязаните ситно бадеми и задушете на умерен огън, докато покафенеят. Охлажда се. Разтопете останалото масло в тенджера. Охлажда се. Смесете смлените бадеми и захарта в купа и добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко добавяне, докато сместа побелее и се сгъсти. Пресейте картофеното или царевично нишесте с бакпулвера и солта и прибавете в бадемовата смес. Смесете с разтопеното масло. Не разбивайте прекалено дълго. Изсипете сместа в блата и се пече за 10-12 минути или докато центърът е почти стегнал. Бързо поръсете с нарязаните бадеми в равномерен слой. Върнете във фурната и продължете печенето още 17-20 минути или докато тестото е кафяво и плънката е твърда.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта