Регистрация

Артишок със зелен фасул

Автор:
yasen
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
567
Оцени рецептата

16 малки или 6 средни артишока

900 г – 1 кг зелен фасул, с добре оформени зърна

1/2 ч зехтин

6 скилидки счукан чесън

2 с.л. нарязана балканска чубрица

2 с.л. нарязана прясна мащерка

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Подгответе артишока и го нарежете – ако са малки глави, наполовина, ако са големи – на четвъртинки или шестинки; подсушете. Извадете зърната на зеления фасул от шушулките. Сгорещете зехтина в тенджера на средно висока температура. Добавете чесъна и артишока и сотирайте, като разбърквате често, за 4 или 5 минути. Добавете боба и гответе, като разбърквате често, в продължение на 10 минути. Артишокът ще започне да променя цвета си. Добавете чубрицата, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, намалете котлона до слаб, покрийте с капак и оставете да къкри, до омекване на артишока, за около 15 до 20 минути.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта