Регистрация

Ананасово-шоколадова торта

Автор:
петя добрева
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

2 1/3 ч брашно

2 1/4 ч.л. бакпулвер

3/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. сода

2/3 ч масло или мазнина

1 1/4 ч захар

1 яйце

2 жълтъка

85 г неподсладен шоколад, разтопен

3/4 ч мляко

1 ч.л. ванилия

1/3 ч вряща вода

 

Пресейте брашното веднъж, добавете бакпулвера, солта и содата и пресейте заедно три пъти. Разбийте на крем маслото старателно, добавете захарта постепенно и разбийте до побеляване. Добавете яйцето и двата жълтъка, един по един, като разбивате добре след всеки. Добавете шоколада и смесете. Добавете брашното последователно с млякото, малко количество в даден момент, като разбивате след всяко добавяне, докато сместа е гладка. Добавете ванилията, след което добавете врящата вода, като разбивате бързо и старателно. Пече се в две намазани дълбоки тави в умерена фурна (180 градуса С) за 30 - 35 минути или до готовност.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта