Ананасово-шоколадова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 1/3 ч брашно
2 1/4 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. сода
2/3 ч масло или мазнина
1 1/4 ч захар
1 яйце
2 жълтъка
85 г неподсладен шоколад, разтопен
3/4 ч мляко
1 ч.л. ванилия
1/3 ч вряща вода
Пресейте брашното веднъж, добавете бакпулвера, солта и содата и пресейте заедно три пъти. Разбийте на крем маслото старателно, добавете захарта постепенно и разбийте до побеляване. Добавете яйцето и двата жълтъка, един по един, като разбивате добре след всеки. Добавете шоколада и смесете. Добавете брашното последователно с млякото, малко количество в даден момент, като разбивате след всяко добавяне, докато сместа е гладка. Добавете ванилията, след което добавете врящата вода, като разбивате бързо и старателно. Пече се в две намазани дълбоки тави в умерена фурна (180 градуса С) за 30 - 35 минути или до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ