Регистрация

Яхния с два вида боб

Автор:
bogdanova
|
Дата:
11 May
|
Видяна:
829
Оцени рецептата

2 консерви от по 530 г или 4 чаши сварен боб (2 вида по избор)

1 ч вода или зеленчуков бульон

2 средно големи измити картофа, нарязани

2 средно големи моркова, нарязани

2 средно големи глави лук, нарязан

2 ч други зеленчуци, нарязани (например, ряпа, целина, алабаш)

2 ч.л. соев сос

2 - 3 дафинови листа

2 ч.л. мащерка

2 ч.л. риган

2 ч.л. чесън на прах

1 - 2 домата или сладка червена чушка, нарязана (по желание)

1/2 ч брашно

3/4 ч вода

1/2 ч наситнен пресен магданоз или замразен зелен грах

сол и черен пипер на вкус

 

В голяма тенджера, сложете отцедения бульон от варенето на боба. Заделете боба. Добавя се вода, покрийте и оставете да заври. Добавете зеленчуците, соевия сос и зелените подправки. Покрийте, оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри за около 8 минути или докато зеленчуците са все още леко хрупкави. Добавете боба и доматите. Покрийте и оставете да заври. Смесете брашното и водата в буркан с плътно затваряща се капачка. Разклаща се добре, след това бавно добавете сместа към горещата яхния, като се разбърква, докато се сгъсти. Добавете магданоза, намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 3 до 4 минути. Регулирайте подправките на вкус.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта