Ямайски ориз с грах
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За кокосовото мляко:
1 малък кокосов орех
4 ч вода
За ориза и граха:
1 консерва червен боб
1 средно голяма глава лук
1 връзки зелен лук
1 ч.л. сушени листа мащерка
1 ч.л. смлян бахар
2 скилидки чесън, счукан
1 ч.л. сол
900 г ориз
Вода
Извадете кокоса от черупката и разбийте в блендер или го настържете във водата, след това прецедете през двоен тензух. Използвайте само течността; изхвърлете настърганото. Сварете боба в кокосовото мляко в продължение на един час (на слаб огън). Накълцайте лука и зеления лук и ги добавете, заедно с мащерката, бахара, чесъна, 1 чаена лъжичка сол и 900 г ориз. Добавете вода, така че да се покрие + 3 см над сместа с ориз и боб. Оставете да заври, намалете огъня и оставете да къкри, покрито, за 40 минути или до готовност на ориза.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ