Регистрация

Ямайска шоколадова торта

Автор:
gabi
|
Дата:
21 May
|
Видяна:
668
Оцени рецептата

1 1/2 ч смесено със сода брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. микс от подправки

3/4 ч маргарин, мек

3/4 ч много фина захар

3 яйца

2 с.л. неподсладено какао на прах

2 с.л. топла вода

1/2 ч кристална захар

2/3 ч вода

2 пръчици канела (5 см)

1/4 ч тъмен ром

2 с.л. филирани бадеми

170 г полусладък шоколад, на парчета

Сметана

 

Загрейте фурната до 165C. Щедро намажете с мазнина форма за кекс и поръсете леко с брашно. Пресейте брашното, бакпулвера и смесените подправки в купа. Добавете маргарина, фината захар и яйцата. Разтворете какаото в гореща вода и добавете към брашнената смес. Разбийте добре с дървена лъжица, за 2 минути или за 1 минута, ако използвате електрически миксер. Изсипете сместа в подготвената тава. Пече се в предварително загрята фурна за 1-1/4 часа или докато се надигне кексът и започне да се отделя от стените на съда. Внимателно сложете върху решетка и се охлажда. Комбинирайте кристалната захар и 2/3 чаша вода в тенджера. Добавете канелата и се загрява леко, като се разбърква, за да се разтвори захарта. Варете 5 минути. Сваля се от огъня, добавете рома и изхвърлете канелата. Поставете кекса в чиния. Полейте със сиропа и се оставя да престои 2 часа. Поръсете равномерно с бадеми. Разтопете шоколада; внимателно полейте върху кекса, като разпределите така, че да се получи гладко равномерно покритие. Нека престои няколко часа. Със сладкарски пош, оградете долната част на кекса със сметана.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта