Ягодов чийзкейк
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1 1/2 ч натрошени бисквити
2 с.л. захар
3 с.л. маргарин или масло; разтопено
За пълнежа:
540 г крема сирене, меко
1 ч захар
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.л. ванилия
3 яйца
За глазурата:
1 ч ягоди; намачкани на пюре
1 ч захар
3 с.л. царевично нишесте
1/3 ч вода
Загрейте фурната до 180ºС. За блата: Смесете трохите и захарта. Смесете хубаво с маслото и притиснете по дъното на тавичка с отделящо се дъно. Пече се 10 минути. Охлажда се. Намалете фурната до 150 градуса. За пълнежа: Разбийте крема сиренето в купа. Постепенно добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Добавете лимоновата кора и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно. Изсипва се в блата за пай. Печете за 1 час или докато центърът се стегне. Охладете и намажете с ягодовата глазура. Оставете в хладилника за 3 часа. За глазурата: Смесете захарта и нишестето заедно в малка тенджера. Добавете водата и ягодите. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Гответе и бъркайте 1 минута. Охладете напълно преди да намажете тортата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ