Регистрация

Ягодов чийзкейк

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
782
Оцени рецептата

За блата:

1 1/2 ч натрошени бисквити

2 с.л. захар

3 с.л. маргарин или масло; разтопено

За пълнежа:

540 г крема сирене, меко

1 ч захар

2 ч.л. настъргана лимонова кора

1/4 ч.л. ванилия

3 яйца

За глазурата:

1 ч ягоди; намачкани на пюре

1 ч захар

3 с.л. царевично нишесте

1/3 ч вода

 

Загрейте фурната до 180ºС. За блата: Смесете трохите и захарта. Смесете хубаво с маслото и притиснете по дъното на тавичка с отделящо се дъно. Пече се 10 минути. Охлажда се. Намалете фурната до 150 градуса. За пълнежа: Разбийте крема сиренето в купа. Постепенно добавете захарта и разбийте на пухкав крем. Добавете лимоновата кора и ванилията. Разбийте с яйцата, едно по едно. Изсипва се в блата за пай. Печете за 1 час или докато центърът се стегне. Охладете и намажете с ягодовата глазура. Оставете в хладилника за 3 часа. За глазурата: Смесете захарта и нишестето заедно в малка тенджера. Добавете водата и ягодите. Гответе, като се разбърква непрекъснато, докато сместа се сгъсти и започне да ври. Гответе и бъркайте 1 минута. Охладете напълно преди да намажете тортата.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта