Регистрация

Ябълкова торта с орехи

Автор:
jordana
|
Дата:
12 Dec
|
Видяна:
1170
Оцени рецептата

1 1/2 ч зехтин

2 ч захар

3 яйца

2 ч.л. ванилия

3 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. сода

1 ч орехи, нарязани

3 ч ябълки, обелени, нарязани

 

Смесете маслото, захарта, яйцата и ванилията. Пресейте брашното, солта и содата и се разбъркват със сместа със захарта. Добавете ябълките и орехите. Изсипва се в добре намазана и набрашнена форма за кекс и се пече един час в предварително загрята на 180 градуса фурна. Оставете в съда и оставете да се охлади за около 10 минути, преди да сложите топинга.

 

За топинга:

1/2 ч светло кафява захар

1 бучка масло или маргарин

1/2 ч тъмно кафява захар

1/4 ч мляко

 

Сварете съставките в продължение на три минути. Изсипете върху горещата торта и се оставя да престои 1 час преди да извадите от съда.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта