Шоколадов кекс
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. сода за хляб
3/4 ч какао
2 ч захар
1 ч олио
1 ч горещо кафе
1 ч мляко
2 яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
За глазурата:
1 ч мляко
5 с.л. брашно
1/2 ч масло, меко
1/2 ч мазнина
1 ч захар
1 ч.л. ванилов екстракт
Пресейте сухите съставки в купата на миксера. Добавете зехтина, кафето и млякото и разбийте на умерена скорост в продължение на 2 минути. Добавете яйцата и ванилията; разбийте още 2 минути. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Пече се на 160 градуса в продължение на 25-30 минути. Охладете 15 минути преди да извадите от съда. Охлажда се върху решетка. Междувременно пригответе глазурата, като смесите млякото и брашното в тенджера; варете, докато се сгъстят. Покрийте и оставете в хладилника. В купа, разбийте на крем маслото, мазнината, захарта и ванилията. Добавете охладената млечна смес с брашно и разбийте за 10 минути. Намажете охладената торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ