Регистрация

Шоколадов кекс

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
619
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч.л. сол

1 ч.л. бакпулвер

2 ч.л. сода за хляб

3/4 ч какао

2 ч захар

1 ч олио

1 ч горещо кафе

1 ч мляко

2 яйца

1 ч.л. ванилов екстракт

За глазурата:

1 ч мляко

5 с.л. брашно

1/2 ч масло, меко

1/2 ч мазнина

1 ч захар

1 ч.л. ванилов екстракт

 

Пресейте сухите съставки в купата на миксера. Добавете зехтина, кафето и млякото и разбийте на умерена скорост в продължение на 2 минути. Добавете яйцата и ванилията; разбийте още 2 минути. Изсипете в 2 намаслени и набрашнени кръгли тавички за торта. Пече се на 160 градуса в продължение на 25-30 минути. Охладете 15 минути преди да извадите от съда. Охлажда се върху решетка. Междувременно пригответе глазурата, като смесите млякото и брашното в тенджера; варете, докато се сгъстят. Покрийте и оставете в хладилника. В купа, разбийте на крем маслото, мазнината, захарта и ванилията. Добавете охладената млечна смес с брашно и разбийте за 10 минути. Намажете охладената торта.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта