Регистрация

Шоколадова торта

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
24 Sep
|
Видяна:
513
Оцени рецептата

226 г крема сирене, меко

1/3 ч захар

1 яйце

1 1/2 ч брашно

1 ч захар

1/4 ч какао

1 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. сол

1 ч вода, студена

1/3 ч зехтин

1 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. ванилия

170 г шоколад, натрошен

1/2 ч орехи, нарязани фино

 

Разбийте сиренето на крем. Постепенно добавете захарта. Добавете яйцето. Разбийте до гладкост. Добавете брашното, захарта, какаото, содата за хляб и солта. Разбийте водата, зехтина, оцета и ванилията. Постепенно добавете тази смес при брашнената, като разбъркате добре. Изсипете в намаслена квадратна тавичка. Капнете от сместа с крема сирене с лъжици върху тестото. Поръсете с шоколадови парченца и орехи. Печете на 180С за 30-50 минути, докато клечка за зъби излезе чиста и тестото отскача при допир. Охлажда се върху решетка. Преди поднасяне, нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта