Регистрация

Шоколадова торта с шоколадов крем

Автор:
Благослава
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
693
Оцени рецептата

85 г полусладък шоколад, разтопен

85 г бял шоколад, разтопен

Какао, неподсладено

За блата:

9 големи яйца, със стайна температура

1 с.л. тъмен ром

1/4 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч.л. винен камък

8 с.л. захар

340 г полусладък шоколад, разтопен

6 с.л. масло, разтопено

3 с.л. царевично нишесте

2 с.л. какао, неподсладено

70 г фино смлени ореховки

За шоколадовия крем:

115 г полусладък шоколад, разтопен

1/2 ч гореща вода

2 ч бита сметана

2 с.л. тъмен ром

 

За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 3 кръгли форми за торта. Разбийте жълтъците, докато станат бледожълти и образуват лента, когато вдигнете бъркалките - около 5 минути. Разбийте ги с рома и ванилията. Разбийте белтъците с винения камък на сняг. Добавете захарта, по 1 супена лъжица в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Добавете 340 грама полусладък шоколад и маслото при жълтъците и разбийте, докато се смесят добре. Внимателно прибавете 1/4 от белтъците в течното тесто, след това леко добавете останалите белтъци. Пресейте заедно царевичното нишесте и какаото; смесете ги със смлените ореховки и внимателно обединете сместа с течното тесто. Разпределете тестото в приготвените тави. Пече се, докато блатовете бухнат в средата, около 18 - 20 минути. Охлаждат се 10-ина мин. в съда, след това се охлаждат напълно върху решетка (ще спаднат леко.) За шоколадовия крем: Разбийте 115-те грама полусладък шоколад и горещата вода; охладете до стайна температура. Разбийте сметаната на почти на сняг. Внимателно прибавете шоколадовата смес и рома в битата сметана. При поднасяне: Заделете 1/4 от шоколадовия крем за да намажете тортата отгоре. Намажете останалия крем равномерно между трите блата, подредете ги един върху друг, след това намажете тортата със заделения крем отгоре и отстрани. Украсете с останалия шоколад и поръсете с какао. Върнете до стайна температура преди сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта