Шоколадова торта с шоколадов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
85 г полусладък шоколад, разтопен
85 г бял шоколад, разтопен
Какао, неподсладено
За блата:
9 големи яйца, със стайна температура
1 с.л. тъмен ром
1/4 ч.л. екстракт от ванилия
1/4 ч.л. винен камък
8 с.л. захар
340 г полусладък шоколад, разтопен
6 с.л. масло, разтопено
3 с.л. царевично нишесте
2 с.л. какао, неподсладено
70 г фино смлени ореховки
За шоколадовия крем:
115 г полусладък шоколад, разтопен
1/2 ч гореща вода
2 ч бита сметана
2 с.л. тъмен ром
За блата: Загрейте фурната до 180 градуса. Намазнете и набрашнете 3 кръгли форми за торта. Разбийте жълтъците, докато станат бледожълти и образуват лента, когато вдигнете бъркалките - около 5 минути. Разбийте ги с рома и ванилията. Разбийте белтъците с винения камък на сняг. Добавете захарта, по 1 супена лъжица в даден момент и да продължете да разбивате, докато сместа стане твърда и лъскава. Добавете 340 грама полусладък шоколад и маслото при жълтъците и разбийте, докато се смесят добре. Внимателно прибавете 1/4 от белтъците в течното тесто, след това леко добавете останалите белтъци. Пресейте заедно царевичното нишесте и какаото; смесете ги със смлените ореховки и внимателно обединете сместа с течното тесто. Разпределете тестото в приготвените тави. Пече се, докато блатовете бухнат в средата, около 18 - 20 минути. Охлаждат се 10-ина мин. в съда, след това се охлаждат напълно върху решетка (ще спаднат леко.) За шоколадовия крем: Разбийте 115-те грама полусладък шоколад и горещата вода; охладете до стайна температура. Разбийте сметаната на почти на сняг. Внимателно прибавете шоколадовата смес и рома в битата сметана. При поднасяне: Заделете 1/4 от шоколадовия крем за да намажете тортата отгоре. Намажете останалия крем равномерно между трите блата, подредете ги един върху друг, след това намажете тортата със заделения крем отгоре и отстрани. Украсете с останалия шоколад и поръсете с какао. Върнете до стайна температура преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ