Шоколадова торта с шоколадова глазура и сини сливи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч вряща вода
3/4 ч сушени сини сливи, без костилка
2/3 ч зехтин
1 ч захар
2 с.л. неподсладено какао на прах
2 ч.л. смляна канела
1 ч.л. сол
1 ч.л. ванилия
2 яйца
1 ч мътеница
2 1/2 ч брашно
1 1/2 ч.л. сода за хляб
2 ч.л. бакпулвер
За шоколадовата глазура:
1/4 ч вода
1/4 ч мазнина
1/4 ч светъл царевичен сироп
2 ч пудра захар
1/2 ч какао
1/4 ч.л. сол
1/2 ч.л. ванилия
Изсипете вряла вода над сушените сливи и оставете да се накисват за 30 минути. Смесете зехтина, захарта, 2 супени лъжици какао, канелата, 1 чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка ванилия в купа. Добавете яйцата и се разбива в продължение на 2 минути. Смесете накиснатите сушени сини сливи и мътеницата в блендер или кухненски робот и нарежете ситно. Добавете в разбитата на крем смес с брашното, содата и бакпулвера. Разбийте добре и изсипете в добре намазана и набрашнена правоъгълна тава за печене или в 2 кръгли тави. Печете на 180С за 30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се. За да направите глазурата, сложете вода да заври. Сваля се от огъня и се добавят мазнината и царевичния сироп, като се разбива с миксер. Добавете пудрата захар, 1/2 чаша какао, 1/4 чаена лъжичка сол и 1/2 чаена лъжичка ванилия и разбийте до гладкост. Глазирайте охладената торта.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ