Регистрация

Шоколадова торта с малинов сос

Автор:
Наталия
|
Дата:
13 Dec
|
Видяна:
754
Оцени рецептата

4 белтъка

2 ч.л. лимонов сок

1 ч захар

170 г неподсладен шоколад

1 1/2 ч сметана

1 ч.л. разтворимо кафе

340 г замразени малини

1/2 ч пудра захар

шоколадови зърна кафе

 

Загрейте фурната до 100 градуса. Покрийте 2 плитки тави за печене с пергаментова хартия или алуминиево фолио. Очертайте два 23-см кръга върху хартията. Разбийте белтъците и 1 чаена лъжичка лимонов сок в купа, докато се оформят меки върхове. Добавете захарта лъжица по лъжица, като разбивате непрекъснато, докато цялата захар се абсорбира и белтъците оформят твърд и лъскав сняг. Разделете целувчения крем между двата кръга на хартията; разпределете равномерно към краищата. Пече се в продължение на 4 часа, след това изключете фурната. Оставете да изстинат във фурната. Нарежете шоколада на малки парченца. Загрейте 1 чаша сметана и гранулите кафе до кипене; добавете шоколада. Сваля се от огъня и се разбърква, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа е гладка. Оставя се да се охлади, след това се оставя в хладилника за 1-2 часа. Разбийте сместа с шоколад, докато се втвърди и стане светла на цвят. Намажете единия целувчен блат със сметана и слепете с другия блат. За да направите соса, размразете малините. Пюрирайте в блендер. Прецедете. Добавете 1/4 ч пудра захар и останалия лимонов сок и разбъркайте до гладкост. Разбийте останалата 1/2 чаша сметана с останалата захар 1/4 чаша пудра захар на сняг. Намажете тортата и украсете с шоколадовите зърна кафе. Изсипете малко от соса в чиния за сервиране и сложете парче торта отгоре; поднесете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта