Шоколадова торта с малинов сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 белтъка
2 ч.л. лимонов сок
1 ч захар
170 г неподсладен шоколад
1 1/2 ч сметана
1 ч.л. разтворимо кафе
340 г замразени малини
1/2 ч пудра захар
шоколадови зърна кафе
Загрейте фурната до 100 градуса. Покрийте 2 плитки тави за печене с пергаментова хартия или алуминиево фолио. Очертайте два 23-см кръга върху хартията. Разбийте белтъците и 1 чаена лъжичка лимонов сок в купа, докато се оформят меки върхове. Добавете захарта лъжица по лъжица, като разбивате непрекъснато, докато цялата захар се абсорбира и белтъците оформят твърд и лъскав сняг. Разделете целувчения крем между двата кръга на хартията; разпределете равномерно към краищата. Пече се в продължение на 4 часа, след това изключете фурната. Оставете да изстинат във фурната. Нарежете шоколада на малки парченца. Загрейте 1 чаша сметана и гранулите кафе до кипене; добавете шоколада. Сваля се от огъня и се разбърква, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа е гладка. Оставя се да се охлади, след това се оставя в хладилника за 1-2 часа. Разбийте сместа с шоколад, докато се втвърди и стане светла на цвят. Намажете единия целувчен блат със сметана и слепете с другия блат. За да направите соса, размразете малините. Пюрирайте в блендер. Прецедете. Добавете 1/4 ч пудра захар и останалия лимонов сок и разбъркайте до гладкост. Разбийте останалата 1/2 чаша сметана с останалата захар 1/4 чаша пудра захар на сняг. Намажете тортата и украсете с шоколадовите зърна кафе. Изсипете малко от соса в чиния за сервиране и сложете парче торта отгоре; поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ