Регистрация

Шоколадова торта с крема сирене

Автор:
Надежда
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
821
Оцени рецептата

2 ч брашно; пресято

1 1/2 ч.л. сода за хляб

1 ч.л. сол

170 г крема сирене

1/2 ч растителна мазнина

2 ч.л. ванилия

6 ч пудра захар; пресята

1/4 ч топла вода

113 г шоколад, натрошен

1/4 ч растителна мазнина

3 яйца; големи

3/4 ч мляко

1 с.л. мляко

 

Пресейте брашното, содата за хляб и солта заедно и оставете настрана. Разбийте крема сиренето, 1/2 ч мазнина и ванилията в голяма купа. Разбийте с миксер на висока скорост, докато са светли и пухкави. Добавете пудрата захар последователно с топлата вода и шоколада (разтопен и охладен до стайна температура) при сместа с крема сирене, като разбивате добре след всяко добавяне. Пасирайте до гладкост. Заделете две чаши на шоколадовата смес за глазура и покрийте с найлон. Смесете 1/4 чаша мазнина с останалата шоколадова смес. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко добавяне. Добавете сухите съставки последователно с 1/4 чаша мляко, като разбивате добре след всяко добавяне. Разпределете тестото в две намазани и застлани с восъчна хартия кръгли тавички за торта. Пече се в предварително загрята на 180 градуса във фурната в продължение на 35 минути. Охладете в съда върху решетка за 10 минути. Извадете и охладете напълно. Смесете 1 с.л. мляко със заделената шоколадова смес за глазура. Поставете един блат в чиния за сервиране и намажете с глазурата. Покрийте с втория блат и намажете отстрани и отгоре с останалата глазура.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта