Регистрация

Чили

Автор:
Бистра Илиева
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
931
Оцени рецептата

1 глава лук

6 скилидки чесън, обелени

900 г телешка кайма

1 консерва нарязани на кубчета зелени люти чушки, 113 г

1 консерва нарязани на кубчета люти чушки халапеньо, 113 г

1 консерва нарязани на кубчета домати (340 г)

1 консерва доматено пюре (170 г)

6 с.л. чили на прах (или повече)

3 ч.л. кимион

1 с.л. оцет

2 с.л. кафява захар

1 с.л. зехтин

450 г боб, сварен и изцеден

Сол и пипер

настърган чедър за поръсване

нарязан зелен лук за поръсване

 

Нарежете лука на кубчета и го запържете леко в тиган. Нарежете чесъна и го добавете при лука. Щом станат прозрачни, след около 30 секунди, добавете каймата, зелените люти чушки, лютите чушки халапеньо, доматите, доматеното пюре, чилито на прах, кимиона, оцета, кафявата захар, зехтина и отцедения боб. Оставете на слаб огън в продължение на 1 1/2 до 2 часа (без да завира). Регулирайте подправките със сол и черен пипер на вкус. Гарнира се със сирене и зелен лук. Сервирайте с царевичен чипс.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта