Чили
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 глава лук
6 скилидки чесън, обелени
900 г телешка кайма
1 консерва нарязани на кубчета зелени люти чушки, 113 г
1 консерва нарязани на кубчета люти чушки халапеньо, 113 г
1 консерва нарязани на кубчета домати (340 г)
1 консерва доматено пюре (170 г)
6 с.л. чили на прах (или повече)
3 ч.л. кимион
1 с.л. оцет
2 с.л. кафява захар
1 с.л. зехтин
450 г боб, сварен и изцеден
Сол и пипер
настърган чедър за поръсване
нарязан зелен лук за поръсване
Нарежете лука на кубчета и го запържете леко в тиган. Нарежете чесъна и го добавете при лука. Щом станат прозрачни, след около 30 секунди, добавете каймата, зелените люти чушки, лютите чушки халапеньо, доматите, доматеното пюре, чилито на прах, кимиона, оцета, кафявата захар, зехтина и отцедения боб. Оставете на слаб огън в продължение на 1 1/2 до 2 часа (без да завира). Регулирайте подправките със сол и черен пипер на вкус. Гарнира се със сирене и зелен лук. Сервирайте с царевичен чипс.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ