Регистрация

Чили с телешка кайма

Автор:
george
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
779
Оцени рецептата

1 с.л. царевично олио

900 г говежда кайма

1 ч лук, наситнен

1 с.л. чесън, счукан

3 с.л. брашно

3 с.л. люто чили на прах

1 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. сол

1 консерва (450 г) боб, изплакнат и отцеден

3 ч вода, кипяща

 

Сгорещете царевичното олио в голям тиган, над умерен огън и добавете каймата, лука и чесъна и запържете леко в продължение на 10 минути. Отцежда се добре. Смесете брашното, чилито на прах, солта и кимиона в тенджера. На умерен огън, постепенно добавете, като разбърквате с телена бъркалка, горещата вода. Разбъркайте добре. Добавете сместа с каймата и се изсипва в йенска тенджера. Пече се, покрито, на 180 градуса за 60 минути. Добавете сместа с боба, разбъркайте добре и печете непокрито за 30 минути. Поднесете горещо.

 





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта