Чили с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1,3 кг телешка плешка, едро смляна
3 с.л. кимион
900 кг телешка плешка, ситно смляна
3 ч.л. сол
2 глави лук, нарязан
3 ч вода
5 скилидки чесън, счукан
850 г доматен сос
1 с.л. червено чили, люто смляно
1,5 кг домати, цели
5 с.л. червено чили, леко люто, смляно
900 г шарен боб
1. Сложете каймата, лука и чесъна в голяма тенджера. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.
2. Добавете смляното чили, кимиона и солта, като внимателно разбъркате до смесване. Добавете водата, доматения сос и доматите, като ги намачкате с вилица.
3. Оставете сместа да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри, непокрито, за около 1 1/2 часа. Разбърквайте от време на време.
4. Опитайте и регулирайте подправките. Добавете боба и оставете да къкри, непокрито, още 1/2 час.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ