Регистрация

Чили с телешка кайма

Автор:
yasen
|
Дата:
19 Nov
|
Видяна:
785
Оцени рецептата

1,3 кг телешка плешка, едро смляна

3 с.л. кимион

900 кг телешка плешка, ситно смляна

3 ч.л. сол

2 глави лук, нарязан

3 ч вода

5 скилидки чесън, счукан

850 г доматен сос

1 с.л. червено чили, люто смляно

1,5 кг домати, цели

5 с.л. червено чили, леко люто, смляно

900 г шарен боб

 

1. Сложете каймата, лука и чесъна в голяма тенджера. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.

2. Добавете смляното чили, кимиона и солта, като внимателно разбъркате до смесване. Добавете водата, доматения сос и доматите, като ги намачкате с вилица.

3. Оставете сместа да заври, след това намалете топлината и оставете да къкри, непокрито, за около 1 1/2 часа. Разбърквайте от време на време.

4. Опитайте и регулирайте подправките. Добавете боба и оставете да къкри, непокрито, още 1/2 час.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта