Чили с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г говежда кайма
1 с.л. масло или маргарин
1 средно големи глави лук, ситно нарязан
1 зелена или червена чушка - без семената и нарязана
450 г бял боб, консерва, отцеден
450 г консерва домати, отцедени, нарязани
225 г доматен сос
1 скилидка чесън, фино счукан
1 дафинов лист
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
1/4 ч.л. кимион
1/4 ч.л. сушен босилек
1/4 ч.л. сушен риган
1 с.л. чили на прах
В голям тиган разтопете маслото. Натрошете каймата в съда. Гответе няколко минути, докато месото вече не е розово. Свалете от огъня. Сложете лука и чушката в същия съд. Гответе няколко минути, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете месото. Разбърква се добре. Добавете останалите съставки. Загрява се до кипене. Намалете огъня. Гответе, като разбърквате от време на време, за поне 45 минути. Извадете дафиновия лист. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ