Регистрация

Чили с телешка кайма

Автор:
тодорова
|
Дата:
15 May
|
Видяна:
525
Оцени рецептата

450 г говежда кайма

1 с.л. масло или маргарин

1 средно големи глави лук, ситно нарязан

1 зелена или червена чушка - без семената и нарязана

450 г бял боб, консерва, отцеден

450 г консерва домати, отцедени, нарязани

225 г доматен сос

1 скилидка чесън, фино счукан

1 дафинов лист

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч.л. кимион

1/4 ч.л. сушен босилек

1/4 ч.л. сушен риган

1 с.л. чили на прах

 

В голям тиган разтопете маслото. Натрошете каймата в съда. Гответе няколко минути, докато месото вече не е розово. Свалете от огъня. Сложете лука и чушката в същия съд. Гответе няколко минути, като се разбърква, докато зеленчуците омекнат. Добавете месото. Разбърква се добре. Добавете останалите съставки. Загрява се до кипене. Намалете огъня. Гответе, като разбърквате от време на време, за поне 45 минути. Извадете дафиновия лист. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта