Регистрация

Чили с телешка и свинска кайма

Автор:
Milikin
|
Дата:
19 Dec
|
Видяна:
730
Оцени рецептата

1 с.л. зехтин

450 г телешка кайма

450 г свинска кайма

2 ч лук, нарязан

1 ч зелена чушка, нарязана

1 ч целина, нарязана

1 с.л. чесън, счукан

1 с.л. сушен риган

2 дафинови листа

2 ч.л. смлян кимион

3 с.л. чили на прах

3 ч домати, намачкани

1 ч телешки бульон

1 ч вода

Червен пипер, едро смлян (на вкус)

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер на вкус

2 ч сварен червен боб

Гарнитури:

Настърган кашкавал

Накъсана маруля

Червен лук, нарязан

Натрошен кориандър

Заквасена сметана

Резени лайм

 

Загрейте олиото в голям тиган; добавите каймата и пържете, като разбърквате, докато леко покафенее и добавете лука, зелената чушка и целината; задушете за 2 минути; добавете другите съставки, с изключение на боба, смесете добре, оставете да заври, намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 20 минути; изхвърлете дафиновите листа; добавете боба, разбъркайте добре и оставете да къкри още 10 минути; сипете в топли купички и сервирайте с топли питки, тортила чипс или бисквити, както и с гарнитурите.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта