Регистрация

Чили с пиле и наденица

Автор:
george
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
861
Оцени рецептата

1/4 ч.л. чили на прах

4 ч.л. смлян кимион

2 ч.л. смляно чили

1 1/2 ч.л. сол

1/4 ч зехтин

450 г  пикантна пушена наденица

2 пилешки гърди, обезкостени, разделни

2 големи глави бял лук, нарязан на кубчета

3 скилидки чесън, счукан

6 големи доматчета томатило, обелени и нарязани на кубчета

4 чили чушлета

2 малки червени чушки - нарязани на кубчета

2 люти чушлета, без семената и ситно нарязано на кубчета

2 консерви (по 790 г) домати, нарязани

1-2 ч телешки или пилешки бульон

1/3 ч доматено пюре

4 консерви (по 450 г) боб, изплакнат

 

1. Смесете чилито на прах, кимиона, смляното чили и солта в малка чиния; заделете. Загрейте олиото в голям тиган. Добавете наденицата и пилешкото; гответе, докато пилешкото вече не е розово; премахнете с решетъчна лъжица и оставете настрана. Добавете лука, чесъна и половината от заделената смес с подправките. Гответе на умерен огън, докато лукът започне да омеква, около 5 минути. Добавете доматчетата томатило, люти чушлета, доматите и течността им, 1 чаша бульон и доматеното пюре; оставете да заври. Намалете огъня и добавете пилешкото, наденицата и боба. Гответе на слаб огън, частично покрито, в продължение на 30 минути. Добавете останалата смес с подправки; гответе още 5 минути, като добавяте допълнително бульон, ако е необходимо.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта