Регистрация

Чили с бял боб и пилешко

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
10 Jun
|
Видяна:
607
Оцени рецептата

За боба:

450 г бял боб, сварен и отцеден

1 малка червена чушка - нарязана на кубчета

1 малка зелена чушка - нарязана на кубчета

1 средно голяма глава лук, нарязан на кубчета

2 с.л. зехтин

7 ч пилешки бульон

2 скилидки чесън, нарязан

2 ч.л. кимион или на вкус

3 ч.л. чили на прах (или на вкус)

3 домата, нарязани на кубчета

Сол и черен пипер на вкус

За пилешкото:

3 пилешки гърди, без кожа и кости, изпечени на скара

2 с.л. зехтин

1 ч.л. чили на прах

1 ч.л. смлян кимион

1 с.л. чесън, нарязан на кубчета

2 с.л. фино нарязан пресен кориандър

За поднасяне:

Салца за поръсване

4 тортили

Нарязан пресен кориандър

 

На слаб огън, разбъркайте чушките и лука в зехтин за една минута. Добавете боба и продължете да готвите на умерен огън в продължение на 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Добавете бульона, чесъна, кимиона и чилито на прах. Варете, непокрито, докато бобът омекне, около 1 1/2 часа, като добавяте още бульон, когато е необходимо. Прибавете доматите, около 20 минути, преди да бобът да е готов и подправете на вкус със сол и черен пипер. Поставете щедра порция боб в голяма, плоска купа за супа. Нарежете пилешкото на тънки филийки и покрийте боба. Гарнирайте със салца, заквасена сметана, магданоз и топла тортия.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта