Регистрация

Чили супа с кашкавал

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
833
Оцени рецептата

450 г телешки стек - нарязан на кубчета

2 супени лъжици растително масло

820 г телешки бульон

425 г червен боб

410 г домати – нарязани, със сока

1 средно голяма зелена чушка - нарязана

1 средно голяма червена чушка - нарязана

1 големи глави лук - нарязани

1 голяма скилидка чесън - счукан

3 1/4 ч.л. чили на прах - разделени

1/4 ч.л. кимион

1 1/2 чаши настърган кашкавал - разделени

1/4 чаша масло или маргарин - меко

1 малка скилидка чесън - счукан

12 питки хрупкав хляб

 

Запържете месото в загрятото олио в голям, дълбок тиган на умерен огън. Добавете бульона. Оставете да заври на силен огън. Намалете огъня до слаб. Покрийте и оставете да къкри 1 час. Добавете боба, доматите, чушките, лука, чесъна, 3 супени лъжици чили на прах и кимиона. Варете, покрито, 30 минути. Постепенно смесете с ½ ч кашкавал. Гответе само докато се разтопи.

Смесете маслото, малката скилидка чесън и останалата ¼ ч.л. чили на прах в малка купа. Намажете хляба и подредете върху тавичка. Пече се в предварително загрята фурна на 190С за няколко минути или докато маслото се разтопи. Поръсете с 1/2 чаша кашкавал. Пече се само, докато се разтопи.

Налейте супата в купички. Гарнира се с останалата 1/2 чаша кашкавал. Сервирайте с хляба.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта