Регистрация

Чили по южняшки

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
809
Оцени рецептата

4 с.л. масло

1 голяма глава лук, едро нарязан

1,8 кг телешко, смляно       

8 с.л. люто червено чили, смляно

4 с.л. пикантно червено чили, смляно

3 с.л. кимион, смлян

3 скилидки чесън, счукан

1 с.л. черен пипер, прясно смлян

1 с.л. сол

1 с.л. захар

1 консерва домати, цели, 340 г

4 консерви боб; по 450 г всяка

 

1. Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете и лука и гответе, докато лукът е прозрачен.

2. Смесете каймата със смляното чили, кимиона, чесъна и черния пипер. Добавете тази смес в тенджерата. Натрошете всички бучки с вилица и гответе на умерен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви равномерно.

3. Добавете останалите съставки. Оставете да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри, непокрито, в продължение на най-малко 4 часа, но ако е възможно за 8. Разбърквайте от време на време. Опитайте и регулирайте подправките.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта