Чили по селски
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Смесете и оставете да престои:
2 ч вряща вода
2 ч гранули зеленчуков протеин
2 с.л. кетчуп
Пригответе:
1 голяма глава лук, нарязан
1 зелена чушка, нарязана
2 скилидки чесън, нарязан
1 люта чушка, нарязана
2 с.л. зехтин
2 с.л. чили на прах
2 ч.л. кимион
2 ч.л. риган
1/2 ч.л. лют пипер
2 консерви по 800 г домати
2 консерви по 450 г боб
2 ч зеленчуков бульон или гореща вода
450 г царевица
1. Изсипете 2 ч вряща вода върху зеленчуковия протеин и кетчупа и оставете да престои 10 мин.
2. Загрейте голям тиган. Добавете зехтина. На умерена температура, задушете лука, чушката и чесъна за няколко минути. Поръсете подправките върху зеленчуковия протеин и разбъркайте.
3. Прибавете зеленчуковия протеин в тигана и гответе няколко минути. Добавете боба, доматите и водата или бульона. Покрийте и оставете да къкри 30 минути до 1 час. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо. Добавете царевицата през последните 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ