Чили от черен боб върху сладки картофи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 големи сладки картофа
1 супена лъжица зехтин
2 чаши нарязана на кубчета червена чушка
1 1/2 чаша нарязан лук
1 супена лъжица чесън, счукан
1 супена лъжица чили на прах
2 чаена лъжичка кимион, смлян
1 консерва (450 г) нарязани домати със сока
1 консерва (450 г) черен боб, изплакнат обилно, отцеден
2 чаши нарязана на кубчета жълта тиква
1 супена лъжица чили чушле, наситнено
4 резена лайм
обезмаслено кисело мляко
прясно нарязан магданоз, по желание
Загрейте фурната до 200С. Поставете сладките картофи в тавичка. Набодете картофите с вилица и печете, докато омекнат, около 1 час и 15 минути. Междувременно сгорещете зехтина в голям незалепващ тиган на средно висока температура. Добавете нарязаните на кубчета чушка и лук и сотирайте до златисто, за около 10 минути. Добавете чесъна и разбъркайте сместа за 2 минути. Прибавете чилито на прах и кимиона, а след това доматите и боба и оставете сместа да заври. Намалете котлона до слаб, покрийте и варете 20 минути. Добавете нарязаната на кубчета тиква и наситненото чили чушле, покрийте с капак и варете, докато тиквата омекне, около 6 минути. Подредете един сладък картоф в чиния за сервиране и го сцепете, така че да се отвори, намачкайте леко на каша. Полейте всеки картоф с малко от чили соса. Изстискайте лимонов сок отгоре и полейте с кисело мляко (или заквасена сметана, ако желаете) и поръсете с нарязан магданоз, по желание. Поднесете останалото чили отделно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ