Регистрация

Чили от черен боб върху сладки картофи

Автор:
мария кънчева
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
646
Оцени рецептата

4 големи сладки картофа

1 супена лъжица зехтин

2 чаши нарязана на кубчета червена чушка

1 1/2 чаша нарязан лук

1 супена лъжица чесън, счукан

1 супена лъжица чили на прах

2 чаена лъжичка кимион, смлян

1 консерва (450 г) нарязани домати със сока

1 консерва (450 г) черен боб, изплакнат обилно, отцеден

2 чаши нарязана на кубчета жълта тиква

1 супена лъжица чили чушле, наситнено

4 резена лайм

обезмаслено кисело мляко

прясно нарязан магданоз, по желание

 

Загрейте фурната до 200С. Поставете сладките картофи в тавичка. Набодете картофите с вилица и печете, докато омекнат, около 1 час и 15 минути. Междувременно сгорещете зехтина в голям незалепващ тиган на средно висока температура. Добавете нарязаните на кубчета чушка и лук и сотирайте до златисто, за около 10 минути. Добавете чесъна и разбъркайте сместа за 2 минути. Прибавете чилито на прах и кимиона, а след това доматите и боба и оставете сместа да заври. Намалете котлона до слаб, покрийте и варете 20 минути. Добавете нарязаната на кубчета тиква и наситненото чили чушле, покрийте с капак и варете, докато тиквата омекне, около 6 минути. Подредете един сладък картоф в чиния за сервиране и го сцепете, така че да се отвори, намачкайте леко на каша. Полейте всеки картоф с малко от чили соса. Изстискайте лимонов сок отгоре и полейте с кисело мляко (или заквасена сметана, ако желаете) и поръсете с нарязан магданоз, по желание. Поднесете останалото чили отделно.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта