Регистрация

Чили кон карне

Автор:
Цветанка Базова
|
Дата:
10 May
|
Видяна:
812
Оцени рецептата

1,8 кг говеждо месо

900 г свинско

3 консерва червен боб (400 г)

1 консерва шарен боб (400 г)

2 консерви бял боб (400 г)

3 консерви кафяв боб (400 г)

1 консерва доматено пюре (голяма)

1 ч кетчуп

2 големи зелени чушки

2 големи червени чушки

1 с.л. черен пипер

1 с.л. сол

1/2 ч чили на прах

1 ч картофено пюре

1/4 банан, намачкан на пюре

1 с.л. сок от лимон

1 кг домати (консервирани, обелени)

1 с.л. натрошени чилита

2 с.л. меласа

2 ч.л. кимион, смлян

1 ч.л. семена кориандър

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. риган

1 ч.л. лют червен пипер

3 големи глави лук

3 консерви гъби (по 226 г)

 

Нарежете месото на парчета от около 2,5 см. Оставете месото да се накисва в купа с доматите и сока им, лимоновия сок, гъбите, черния пипер, счуканите чилита, нарязаните на кубчета чушки и лука за през нощта. Извадете месото и запържете в тиган. В голяма тенджера, сложете всички съставки, с изключение на боба, включително и маринатата и оставете на бавен огън в продължение на три часа. Прибавете боба и варете бавно за още един час.





Виж още от категория "Боб и зърнени храни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта