Регистрация

Чийзкейк с мед и ванилия

Автор:
ivanka
|
Дата:
28 Oct
|
Видяна:
669
Оцени рецептата

За пълнежа:

115 г нискомаслено крема сирене

450 г нискомаслена извата

1 ч нискомаслена рикота

2 с.л. царевично нишесте

1 ч мед

1 ч.л. ванилов екстракт

1 ч нискомаслен яйчен заместител

Пюрирани малини или ягоди, по желание

Захар (за поръсване, по желание)

За блата:

32 джинджифилови бисквитки, натрошени

2 с.л. захар

1 белтък

 

 В кухненски робот или пасатор, разбийте на гладка смес крема сиренето, изварата, рикотата и царевичното нишесте. Добавете меда и екстракта от ванилия и пасирайте отново. Добавете яйчения заместител и пасирайте, докато сместа е гладка. Изсипете сместа в подготвения блат. Печете 20 минути на 150 градуса след което намалете температурата на фурната до 120 градуса и се пече още 60 минути. Изключете фурната и оставете тортата да се охлади 1 час във фурната. Извадете и се оставя да се охлади до стайна температура. Оставете в хладилника, покрито, една нощ преди нарязване. Сервирайте гарнирано с пюре от ягоди или малини, добавяйки малко захар, ако желаете. За блата, смесете добре в кухненски робот или пасатор бисквитите и захарта. Добавете белтъка, смесете, докато се навлажни всичко. Натиснете сместа по дъното и стените на разглабяща се форма за торта. Пече се на 180 градуса в продължение на 10 до 12 минути. Извадете блата от фурната. Намалете фурната на 150С. Напълнете огнеупорен съд с около 2-3 см топла вода и се поставя в задната част на фурната, за да осигури пара за чийзкейка, докато се пече.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта