Чийзкейк с малини и праскови
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
2 ½ ч натрошени бисквити
1/2 ч масло или маргарин, разтопено
1/2 ч захар
За пълнежа:
5 пакета (226 г) крема сирене на стайна температура
1 1/4 ч захар
3 с.л. брашно
2 ч.л. настъргана лимонова кора
1 1/2 ч.л. настъргана портокалова кора
1/4 ч.л. екстракт от ванилия
5 големи яйца
2 жълтъка
¼ ч пълномаслена сметана
1/4 ч сметана
1 пакет (280 г) замразени малини в лек сироп, размразени
2 ч.л. царевично нишесте
1 пакет (280 г) замразени праскови, на филийки
1/4 ч захар
1 киви, обелено и нарязано на парчета
1 узряла праскова, обелена и нарязана на парчета
1/4 ч пресни малини
Загрейте фурната до 190С.
На блата: В средно голяма купа, с помощта на вилица, смесете трохите с маслото и захарта, докато се навлажнят. Изсипва се в разглабяща се форма за торта и с вилица натиснете сместа равномерно върху дъното и нагоре по стените на съда. Печете 5 минути или до златисто кафяво. Охладете върху решетка и повишете температурата на фурната до 230С.
На пълнежа:
В голяма купа с електрически миксер, при висока скорост, разбийте крема сиренето, захарта, брашното, настърганата кора от лимон, портокаловата кора и ванилията, докато са смесени. Прибавете яйцата и жълтъците, един по един, разбийте до гладкост, като остъргвате купата с шпатула от време на време. Прибавете сметаната и разбийте хубаво. Изсипете пълнежа в подготвения съд. Печете 10 минути и намалете огъня до 120С. Пече се още един час или докато стегне леко в центъра. Извадете върху решетка; охладете за два часа. С гърба на лъжица, намажете равномерно заквасената сметана върху тортата в рамките на 1 см от ръба. Оставете в хладилника за 3 часа или за през нощта.
В кухненски робот, пюрирайте малините заедно със сиропа им; Изсипват се през сито в средно голяма тенджера Изхвърлете семената. Смесете царевичното нишесте с пюрето. Оставете да заври при непрекъснато разбъркване. Оставете да къкри за 1 минута или докато сосът се сгъсти и избистри.
Изсипете малиновия сос в малка купа. Покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади напълно. В чиста купа пюрирайте прасковите с 1/4 чаша захар до смесване; изсипва се в малка купа; заделете. Махнете тортата от съда и сложете в чиния за сервиране. Полейте малиновия сос върху заквасената сметана, така че да се покрие половината от повърхността. Намажете с прасковеното пюре върху другата половина. Подредете кивито и резените праскова по линията, където малиновият сос се събира с прасковеното пюре. Добавете цели малини по желание. Нарежете тортата на резени. Поднесете с останалия малинов сос и пюрето от праскова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ