Регистрация

Черно-бяла торта

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
26 Mar
|
Видяна:
859
Оцени рецептата

5 големи белтъка

3/4 чаша неосолено масло - меко

1 1/2 чаши кристална захар

2 чаени лъжички екстракт от ванилия

1 чаена лъжичка бадемов екстракт

2 чаши универсално брашно

1 супена лъжица бакпулвер

1/2 чаена лъжичка сол

1 чаша прясно мляко

За глазурата и шоколадовия пълнеж с амарето

450 г крема сирене - меко

6 супени лъжици неосолено масло, меко

2 чаени лъжички екстракт от ванилия

1 чаена лъжичка бадемов екстракт

900 г пудра захар

3 блокчета полусладък шоколад – разтопен и охладен

1 с.л.ликьор амарето

Бели и тъмни листа шоколад - за украса

 

Загрейте фурната до 180°С и сложете решетката на средната позиция. Намаслете и набрашнете три 20-сантиметрови кръгли тави за торта. Разбийте белтъците до твърд сняг, но да не са сухи, и оставете настрана за кратко. В отделна купа, разбийте маслото със захарта, до побеляване и до получаването на пухкав крем, след което добавете ваниловия и бадемовия екстракт. Разбийте до гладкост. Смесете брашното с бакпулвера и солта и добавете в течното тесто като редувате с млякото, като се започва и завършва със сухата смес. Прибавете внимателно белтъците в тесто и разпределете равномерно сместа в подготвените тави. Печете около 20 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата излиза чиста. Охладете блатовете както са в съда за 10 минути, след това разхлабете формичките и ги обърнете върху решетка да се охладят напълно.

Разбийте крема сиренето с маслото, до гладкост. Прибавете ваниловия и бадемов екстракт. Постепенно разбийте пудрата захар, до гладкост. Извадете 1 чаша от глазурата и я смесете с шоколада и ликьора. Заделете останалата бяла глазура и оставете настрана. Намажете половината шоколадова глазура равномерно върху долния блат на тортата. Сложете втория блат върху първия и намажете с останалата шоколадова глазура. Със заделената бяла глазура намажете тортата отгоре и отстрани. Украсете отгоре с бели и тъмни листа шоколад.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта