Черешова торта
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
6 големи яйца
1 ч захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
115 г неподсладен шоколад, разтопен
1 ч брашно, пресято
За сиропа:
1/4 ч захар
1/3 ч вода
2 с.л. кирш
За плънката:
1 1/2 ч пудра захар
1/3 ч масло, несолено
1 голям жълтък
2 с.л. ликьор от череши
За топинга:
2 ч череши от компот, отцедени
2 с.л. пудра захар
1 ч бита сметана
225 г полу-сладък шоколад
На тортата: Разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато сместа е гъста и пухкава, около 10 минути. Като редувате, добавете шоколада и брашното в яйчената смес, като завършите с брашно. Изсипете тестото в три кръгли тавички за торта, които предварително сте намазали с масло и набрашнили добре. Печете на 180 градуса за 10 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете блатовете в съда за 5 мин., след което извадете върху решетка, за да се охладят напълно. На сиропа: Направете сироп като смесите захарта и водата и и ги сварите в продължение на 5 минути. Когато сиропът се охлади, добавете кирша. Набодете с вилица блатовете и ги полейте със сиропа. За пълнежа: Разбийте захарта и маслото, докато се смесят добре. Добавете жълтъка и разбийте до побеляване за около 3 до 5 минути. Прибавете ликьора. На цялата торта: Сложете един от блатовете върху чиния за торта. Намажете с крема с масло. Разпределете равномерно 3/4 чаша цели череши, без костилките. Покрийте с втория блат. Повторете. Покрийте с третия блат. Добавете 2 с.л. пудра захар в битата сметана. Покрийте тортата отстрани и отгоре с разбита сметана. Украсете тортата с останалата 1/2 чаша череши. Оставете в хладилника до сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ