Регистрация

Черешова торта

Автор:
yasen
|
Дата:
27 Oct
|
Видяна:
764
Оцени рецептата

За блата:

6 големи яйца

1 ч захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

115 г неподсладен шоколад, разтопен

1 ч брашно, пресято

За сиропа:

1/4 ч захар

1/3 ч вода

2 с.л. кирш

За плънката:

1 1/2 ч пудра захар

1/3 ч масло, несолено

1 голям жълтък

2 с.л. ликьор от череши

За топинга:

2 ч череши от компот, отцедени

2 с.л. пудра захар

1 ч бита сметана

225 г полу-сладък шоколад

 

На тортата: Разбийте яйцата, захарта и ванилията, докато сместа е гъста и пухкава, около 10 минути. Като редувате, добавете шоколада и брашното в яйчената смес, като завършите с брашно. Изсипете тестото в три кръгли тавички за торта, които предварително сте намазали с масло и набрашнили добре. Печете на 180 градуса за 10 - 50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охладете блатовете в съда за 5 мин., след което извадете върху решетка, за да се охладят напълно. На сиропа: Направете сироп като смесите захарта и водата и и ги сварите в продължение на 5 минути. Когато сиропът се охлади, добавете кирша. Набодете с вилица блатовете и ги полейте със сиропа. За пълнежа: Разбийте захарта и маслото, докато се смесят добре. Добавете жълтъка и разбийте до побеляване за около 3 до 5 минути. Прибавете ликьора. На цялата торта: Сложете един от блатовете върху чиния за торта. Намажете с крема с масло. Разпределете равномерно 3/4 чаша цели череши, без костилките. Покрийте с втория блат. Повторете. Покрийте с третия блат. Добавете 2 с.л. пудра захар в битата сметана. Покрийте тортата отстрани и отгоре с разбита сметана. Украсете тортата с останалата 1/2 чаша череши. Оставете в хладилника до сервиране.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта